De tweede avond is alweer achter de rug. Het PDF-bestand van de diapresentatie kan worden gedownload en ook de waarnemingenlijst is weer aangevuld. We misten Quincy erg, want dan had ik die blunder niet gemaakt: een amaniet voor een champignon aanzien! Hoe kon dat gebeuren? Er is maar één antwoord mogelijk: altijd alle delen van de paddenstoel goed bekijken, voordat je een naam roept!! Oké, de zwam werd in stukken aangeleverd (wie vervoert nu paddenstoelen in z’n muts?) en toen ik de hoed in mijn handen nam, voelde ik ineens die stekels… dat kan niet bij een champignon. Maar sommige amanieten van de klei ken ik alleen van de foto’s en deze had ik nog nooit life gezien. Hij is dan ook erg zeldzaam, met een concentratie van stippen op de kaart rond Utrecht: de Stekelkopamaniet!
We zijn dus goed op weg en ik verheug mij alweer op de derde avond en daarna de tweede excursie, nu naar Landgoed Oostbroek, een voor mij onbekend gebied. Op klei! We duimen dat Quincy dan weer fit is! Omdat we de laatste keer een stukje van het college niet af kregen, is het misschien goed om blz. 10 en 11 ook nog even te lezen. Als inleiding op blz. 19 t/m 22. De voortplanting van de Steeltjeszwammen staat op 10 oktober centraal.