Cursusinformatie

Cursusinformatie

In 2021 gaan er weer twee studentenreizen naar Zuidelijk Afrika! Al sinds 2010 vinden deze geaccrediteerde reizen plaats en ze bieden je de mogelijkheid ervaring op te doen in het veld. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming, ecologie, diergedrag en aanpassingen van de flora en fauna daar. De cursus focust op het belang van wildlife conservatie en het begrijpen van conflicten op het gebied van het beschermen van wildlife soorten en hun habitats. De cursus leert je meer over de structuur en het functioneren van dieren groepen, populatie controle, translocatie, wildlife ziektes en dier gedrag.

Tijdens de cursus komen studenten een grote diversiteit aan endemische zoogdieren, vogels, invertebraten, vissen, reptielen en amfibieën tegen. Experts in het veld zullen de studenten tijdens bezoeken aan beschermde gebieden, reservaten, NGO’s en onderzoeksinstituten meer vertellen over wildlife conservatie, management van nationale parken en het doen van ecologisch onderzoek.

De cursus biedt een unieke mogelijkheid voor studenten om nieuwe vaardigheden en concepten te leren. Ook kunnen studenten zich oriënteren op potentiële onderzoeksstages of onderzoeksprojecten en het zal hen stimuleren om hun ambities en verdere stappen in hun academische carrière te bekijken.  Alle studenten ontvangen een certificaat na afronding van de cursus.

Ben je dus nog op zoek naar een nieuw avontuur de komende zomer en heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken? Dan is deze safaricursus zeker iets voor jou!

Komende zomer gaan er twee reizen naar Botswana en Zimbabwe op de volgende data:

  • 6 Juli (uiterlijk 5 juli aankomen in Pretoria) tot 25 juli (dag van terugvlucht) of 29 juli 2021 (met verlenging naar Kruger National Park en Swaziland)
  • 3 Augustus (uiterlijk 2 aug aankomen in Pretoria) tot 22 aug (dag van terugvlucht) of 26 aug 2021 (met verlenging naar Kruger National Park en Swaziland)

Wil je meer weten over de reizen, dan ben je van harte welkom op de eerstvolgende informatie meeting. Als je een e-mail stuurt met in het onderwerp ‘Aanmelden info meeting Safaricursis’, krijg je tegen die tijd een link om deel te nemen aan de Teams-presentatie op maandag 15 feb, 12.45-13.45 uur.

Ongeacht van welke universiteit je komt ben je welkom op beide locaties, dus ook als je uit bijv. Leiden, Nijmegen of Groningen komt mag je deelnemen aan de cursus en kun je je inschrijven als bijvakstudent. Dus, save the date, kom gezellig langs en neem een paar leuke vrienden mee :).

Voor meer info kun je ook kijken op www.twana.nl, ons toevoegen op Facebook https://www.facebook.com/africastudenttours/ of een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com.

Kosten

Bij deze cursus komen iets meer kosten kijken dan bij de gemiddelde BIHW-cursus. Hieronder daarom een overzicht van de kosten om je een idee te geven. De kosten zijn variabel en zijn dus alleen een indicatie. 

De reizen:
– Zuid-Afrika-Swaziland: € 1.625,-
– Botswana-Zimbabwe: € 1.895,- (eventueel te verlengen met bezoek aan Kruger voor €400,-)

Vliegticket:
– €600 à €700 

Vaccinaties:
– Hepatitis A (€60,-)
– DTP (€25,-)

Spullen (zelf meenemen):
– Slaapzak
– Andere outdoor spullen

Voor meer informatie:

Safaricursus

Coordinator:Iris de Winter
Docenten: 
ECTs:2,5
Periode:juli
Benodigdheden:Slaapzak, zaklamp en andere outdoor spullen
Aanrader: