Cursusinformatie

Cursusinformatie

Deze cursus, met de naam ‘Student Safaris’ biedt de mogelijkheid veldwerk ervaring op te doen met conservatie problemen, ecologie, wildlife en planten, in verschillende landen in het zuiden van Afrika. De cursus focust op het belang van wildlife conservatie en het begrijpen van conflicten op het gebied van het beschermen van wildlife soorten en hun habitats. De cursus leert je meer over de structuur en het functioneren van dieren groepen, populatie controle, translocatie, wildlife ziektes en dier gedrag.

Tijdens de cursus komen studenten een grote diversiteit aan endemische zoogdieren, vogels, invertebraten, vissen, reptielen en amfibieën tegen. Experts in het veld zullen de studenten tijdens bezoeken aan beschermde gebieden, reservaten, NGO’s en onderzoeksinstituten meer vertellen over wildlife conservatie, management van nationale parken en het doen van ecologisch onderzoek.

De cursus biedt een unieke mogelijkheid voor studenten om nieuwe vaardigheden en concepten te leren. Ook kunnen studenten zich oriënteren op potentiële onderzoeksstages of onderzoeksprojecten en het zal hen stimuleren om hun ambities en verdere stappen in hun academische carrière te bekijken.  Alle studenten ontvangen een certificaat na afronding van de cursus.

Kosten

Bij deze cursus komen iets meer kosten kijken dan bij de gemiddelde BIHW-cursus. Hieronder daarom een overzicht van de kosten om je een idee te geven. De kosten zijn variabel en zijn dus alleen een indicatie. 

De reizen:
– Zuid-Afrika-Swaziland: € 1.625,-
– Botswana-Zimbabwe: € 1.895,- (eventueel te verlengen met bezoek aan Kruger voor €400,-)

Vliegticket:
– €600 à €700 

Vaccinaties:
– Hepatitis A (€60,-)
– DTP (€25,-)

Spullen (zelf meenemen):
– Slaapzak
– Andere outdoor spullen

Voor meer informatie:

Safaricursus

Coordinator:Iris de Winter
Docenten: 
ECTs:2,5
Periode:juli
Benodigdheden:Slaapzak, zaklamp en andere outdoor spullen
Aanrader: