Cursusinformatie

Cursusinformatie

Informatie-meeting

Op 22 februari is van 12:45-13:45 uur er in RUPP-002 een informatiemeeting over de Safaricursus. Als je interesse hebt, neem je lunch mee en kom gezellig langs! Eventueel kun je de meeting ook online bijwonen: link. Alvast bedankt!

Al sinds 2010 vinden de geaccrediteerde reizen naar Zuid-Afrika plaats en ze bieden je de mogelijkheid ervaring op te doen in het veld. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming, ecologie, diergedrag en aanpassingen van de flora en fauna daar. De cursus focust op het belang van wildlife conservatie en het begrijpen van conflicten op het gebied van het beschermen van wildlife soorten en hun habitats. De cursus leert je meer over de structuur en het functioneren van dieren groepen, populatie controle, translocatie, wildlife ziektes en dier gedrag.

Tijdens de cursus komen studenten een grote diversiteit aan endemische zoogdieren, vogels, invertebraten, vissen, reptielen en amfibieën tegen. Experts in het veld zullen de studenten tijdens bezoeken aan beschermde gebieden, reservaten, NGO’s en onderzoeksinstituten meer vertellen over wildlife conservatie, management van nationale parken en het doen van ecologisch onderzoek.

De cursus biedt een unieke mogelijkheid voor studenten om nieuwe vaardigheden en concepten te leren. Ook kunnen studenten zich oriënteren op potentiële onderzoeksstages of onderzoeksprojecten en het zal hen stimuleren om hun ambities en verdere stappen in hun academische carrière te bekijken.  Alle studenten ontvangen een certificaat na afronding van de cursus.

Ben je dus nog op zoek naar een nieuw avontuur de komende zomer en heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken? Dan is deze safaricursus zeker iets voor jou!

Komende zomer gaan er twee reizen naar Zuid-Afrika en Swaziland op de volgende data:

    • Vertrekdatum voor de juli reis in 2023 is: op 3 juli aanwezig zijn op Twana lodge, op 4 juli start dan de overland tour. Op 22 juli kom je weer terug op de lodge en vanaf 23 juli kun je de terugvlucht boeken                                                                                                                                     
    • Vertrekdatum voor de augustus reis in 2023 is: op 3 augustus aanwezig zijn op Twana lodge, op 4 augustus start dan de overland tour. Op 22 augustus kom je weer terug op de lodge en vanaf 23 augustus kun je de terugvlucht boeken

Zoals jullie weten zijn reizen naar ‘oranje’ gebieden vanuit de Universiteit niet toegestaan. Zowel UU als WUR zullen geen studiepunten accorderen voor de Safaricursus als dit ook komende zomer het geval gaat zijn. Maar zoals het er nu naar uitziet gaat het helemaal goedkomen!

Wil je meer weten over de reizen, dan kun je ook kijken op www.twana.nl, ons toevoegen op Facebook https://www.facebook.com/africastudenttours/ en een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com dat je interesse hebt, dan houden we je op de hoogte.

De eerstvolgende bijeenkomst is op een n.t.b. datum eind februari/begin maart.

Kosten

Bij deze cursus komen iets meer kosten kijken dan bij de gemiddelde BIHW-cursus. De kosten van de reis in 2023 bedragen 2195 euro.

Let op: je hebt wellicht extra verzekeringen nodig om reis- en ziektekosten te dekken voor een reis naar Zuid-Afrika.

De cursus is ook ontzettend goed voor je persoonlijke ontwikkeling en je kunt hem op je CV zetten.

Voor meer informatie:

Safaricursus

Coordinator:Iris de Winter
Docenten: 
ECTS:2,5 als onderdeel van de Biologie in het werkveld cursussen
Periode:juli en augustus
Benodigdheden:Slaapzak, zaklamp en andere outdoor spullen
Aanrader: