Cursusinformatie

Cursusinformatie

In 2021 gaan er weer twee studentenreizen naar Zuidelijk Afrika! Al sinds 2010 vinden deze geaccrediteerde reizen plaats en ze bieden je de mogelijkheid ervaring op te doen in het veld. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming, ecologie, diergedrag en aanpassingen van de flora en fauna daar. De cursus focust op het belang van wildlife conservatie en het begrijpen van conflicten op het gebied van het beschermen van wildlife soorten en hun habitats. De cursus leert je meer over de structuur en het functioneren van dieren groepen, populatie controle, translocatie, wildlife ziektes en dier gedrag.

Tijdens de cursus komen studenten een grote diversiteit aan endemische zoogdieren, vogels, invertebraten, vissen, reptielen en amfibieën tegen. Experts in het veld zullen de studenten tijdens bezoeken aan beschermde gebieden, reservaten, NGO’s en onderzoeksinstituten meer vertellen over wildlife conservatie, management van nationale parken en het doen van ecologisch onderzoek.

De cursus biedt een unieke mogelijkheid voor studenten om nieuwe vaardigheden en concepten te leren. Ook kunnen studenten zich oriënteren op potentiële onderzoeksstages of onderzoeksprojecten en het zal hen stimuleren om hun ambities en verdere stappen in hun academische carrière te bekijken.  Alle studenten ontvangen een certificaat na afronding van de cursus.

Ben je dus nog op zoek naar een nieuw avontuur de komende zomer en heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken? Dan is deze safaricursus zeker iets voor jou!

Komende zomer gaan er twee reizen naar Zuid-Afrika en Swaziland op de volgende data:

  • 6 Juli (uiterlijk 5 juli aankomen in Pretoria) tot 25 juli (dag van terugvlucht)
  • 3 Augustus (uiterlijk 2 aug aankomen in Pretoria) tot 22 aug (dag van terugvlucht)

Zoals jullie weten stimuleert de universiteit op dit moment geen reizen naar het buitenland en zijn reizen naar ‘oranje’ gebieden niet toegestaan. Zowel UU als WUR zullen dus geen studiepunten accorderen voor de Safaricursus. Dit betekent ook dat je niet verzekerd bent vanuit de universiteit. Je mag de cursus natuurlijk wel gewoon op je CV zetten.

Wil je meer weten over de reizen, dan kun je ook kijken op www.twana.nl, ons toevoegen op Facebook https://www.facebook.com/africastudenttours/ en een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com.

Kosten

Bij deze cursus komen iets meer kosten kijken dan bij de gemiddelde BIHW-cursus. Hieronder daarom een overzicht van de kosten om je een idee te geven. De kosten zijn variabel en zijn dus alleen een indicatie.

De reizen in 2021:
– Zuid-Afrika-Swaziland: € 1.795,-

Vliegticket:
– €600 à €700

Vaccinaties:
– Hepatitis A (€60,-)
– DTP (€25,-)

– Coronatesten (~€250,-)

Spullen (zelf meenemen):
– Slaapzak
– Andere outdoor spullen

Let op: je hebt wellicht extra verzekeringen nodig om reis- en ziektekosten te dekken voor een reis naar Zuid-Afirka

Voor meer informatie:


Coordinator:Iris de Winter
Docenten: 
ECTs:2,5
Periode:juli
Benodigdheden:Slaapzak, zaklamp en andere outdoor spullen
Aanrader: