Cursusinformatie

Cursusinformatie

De cursus ‘Introductie in de Nederlandse Flora’, ook wel de ‘floracursus’ genoemd, is een 2.5 EC cursus die wordt georganiseerd tussen april en juni en waarin deelnemers kennismaken met veel voorkomende Nederlandse planten en vegetatietypen.

De cursus heeft als hoofddoelen om: 
1) de deelnemers te laten kennismaken met de Nederlandse flora en
2) om de Heukels’ Flora, een veelgebruikte gids om Nederlandse planten op naam te kunnen brengen, te leren hanteren.

De cursus heeft als nevendoelen: 
1)‘plantenblindheid’ tegen te gaan,
2) de deelnemer kennis te laten maken met de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht en
3) veldwerkervaring op te doen in het opnemen van Nederlandse flora.

Met deze cursus wordt een wens van de wereldberoemde, Utrechtse Professor F.A.F.C. Went – dat een Utrechtse biologiestudent zich dient te bekwamen in de Nederlandse Flora – ten uitvoering gebracht. De contacturen beslaan tien woensdagavonden en een weekend.

Studieadviespad: Deze cursus is onderdeel van het studiepad Ecologie en Natuurbeheer. De cursus bouwt voort op de kennis van de niveau 1 cursussen ‘Evolutie en Biodiversiteit’, ‘Biologie en Ecologie van Planten’ en ‘Ecologie’, en vormt een goede voorbereiding op de niveau 2 cursus ‘Natuurbehoud, Duurzaamheid en Plantendiversiteit’ en de niveau 3 cursus ‘Biodiversiteit en Landschap’.

Inschrijvingen in 2019 zullen 27 februari zijn en om 08:30 beginnen. Belangrijk is dat je van te voren de cursusinformatie goed door hebt gelezen en dat je in het rooster kijkt of je bij de lessen aanwezig kunt zijn. Er zijn dit jaar 18 plekken, vol = vol!

Floracursus

Coordinator:Gijs Steur
Docenten:Hans Persoon
Gijs Steur
Stefan v Meijeren
ECTS:2,5
Periode:April t/m Juni
Timeslot:E
Benodigdheden:Heukels, loepje
Aanrader: