Cursusinformatie

Cursusinformatie

De inschrijvingen van 2023 zullen plaatsvinden op een nader te bepalen datum.
De cursus herpetologie zal bestaan uit een zestal colleges op de maandagavond (17u30-19u30), met een veldexcursie op zaterdag, ter afsluiting van de cursus. Elk college zal een eigen groep uit de klasse Reptilia of Amphibia belichten. De colleges beginnen met een intro video waarin enkele soorten uitgelicht worden voor het college van die dag. Aflsluitend zal er altijd een bioloog binnnen dit vak een korte introductie geven over zijn werkzaamheden binnen de herpetologie. De nadruk van de colleges zal liggen op evolutie, diversiteit, anatomie, ecologie en de conservatie van soorten. 
De cursus wordt gegeven door een enthousiaste bachelorstudent, die vanuit zijn hobby veel kennis heeft opgedaan over deze bijzondere tak van de biologie.  Er wordt een gastcollege gegeven door een PhD student over gif en er zullen verschillende reptielen meegenomen worden voor bij het college. Afsluitend een veldexcursie om zelf opzoek te gaan naar de Nederlandse herpeten. 

Deelname aan de hoorcolleges is verplicht, er wordt een aanwezigheid van 100% verwacht. Wees op tijd met de aanmelding, zie het rooster voor de collegedata. Er is geen benodigde literatuur, de hoorcolleges zijn leidend, hierbij worden leerdoelen gegeven en thuisvragen ter oefening.


Herpetologie


Home


Cursusinformatie


Toetsing


Rooster


Studenten

Coordinatoren Nick van Eeuwijk, n.vaneeuwijk@students.uu.nl
Docenten Nick van Eeuwijk
ECTS 2,5
Periode April t/m Mei
Timeslot E
Benodigdheden